Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Het enige dat niet gratis is aan de bieb: de boetes

Lekker MakkelijkNynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Fanatiek voorlezer Alex is blij met de bieb, maar baalt van de boetes. Telkens is het weer raak met de vergeten of kwijtgeraakte boeken.

Volledig scherm
Alex van der Hulst © Koen Verheijden

Met het project kind kun je de hele dag bezig zijn. Als je dat tenminste wilt, een project maken van de opvoeding. Daarin past ook voorlezen. Onderzoek bewijst hoe goed het is voor de taalontwikkeling, maar veel belangrijker vind ik dat het gewoon leuk is.

Even een stemmetje doen als mevrouw Helderder bij Pluk van de Petteflet, de verschillende poepgeluidseffecten nabootsen bij Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft of opgaan in de vrolijke rijm van Welkom op de dierderij. Voorlezen is een feestje, maar niet als je het moet doen met de gratis sinterklaasboeken van de supermarkt - kreupel geschreven door BN’ers.

Dan kun je maar beter een boekje vinden dat voor de voorlezer óók leuk is. Anders wordt het afzien voor het slapengaan.

 1. 85 jaar Libelle is een ode aan de vriendin: ‘We zijn allemaal lekker gek’
  PREMIUM

  85 jaar Libelle is een ode aan de vriendin: ‘We zijn allemaal lekker gek’

  Het Almeerderstrand krioelt deze dagen van de vrouwen - en vliegen - tijdens de Libelle Zomerweek, dit jaar extra feestelijk omdat het blad 85 jaar bestaat. Duizenden moeders, dochters en vriendinnen geven gemiddeld tachtig tot negentig euro per dag uit aan allerhande snuisterijen zoals ontharingsrollers, slippers met glitters en massagekussens. Onder meer Luv’, Glennis Grace en Jody Bernal zorgen voor het muzikale vermaak. Vanwege het thema ‘Een feest voor vriendinnen’ vroegen we drie vriendinnenclubjes naar hun vriendschap.
 2. Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

  Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmin­gen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

  De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans. Het betekende in die zin - en voor zover dat mogelijk is - een feestelijk einde van een verder dodelijke week op de hoogste berg ter wereld.