Volledig scherm
© Thinkstock

Herfst begin met zomerse toegift

VLISSINGEN - Het kán niet op deze maand. De herfst mag dan begonnen zijn, dit weekeinde krijgen we opnieuw een zomerse toegift.

Volgens Weerplaza schijnt zaterdag de zon volop en wordt het tussen de 21 en 24 graden. Zeeuws-Vlaanderen of het westen van Noord-Brabant kan zelfs de 25 graden aantikken. Alleen vroeg in de ochtend zijn er lokaal misschien eerst nog wolkenvelden, maar die lossen overal op. Met niet al te veel wind wordt het een ideale dag voor buitenactiviteiten.

Zondag is het ook lang zonnig en wordt het zelfs nog iets warmer. In een groot deel van het land is het ’s middags 23 tot 25 graden. Daarmee lijkt het opnieuw recordwarm te worden. Om het dagrecord te verbreken moet de temperatuur in De Bilt oplopen naar ten minste 23,8 graden om het oude record van 23,7 graden uit 1956 te verbeteren.

De zomerse toegift valt precies in het weekend. Toch zien de meteorologen wel signalen dat herfstweer nadert. In de loop van de zondagmiddag neemt in het zuidwesten en westen de bewolking en ook de wind toe, naar windkracht 5 of 6. Tegen te avond bereiken buien het westen van het land, mogelijk met onweer. Volgende week is de kans op herfstweer groot. Vanaf woensdag nemen wind, bewolking en regenkansen toe en wordt het meestal 18 tot 21 graden. Normaal voor deze tijd is een maximun van 18 of 19 graden.