Volledig scherm
Chiel Harten © PZC

Heinkenszandse Chiel Harten (26) te zien in nieuw survivalprogramma

HEINKENSZAND - Laat acht luxepoesjes een paar weken overleven in de jungle voor een hoofdprijs van honderdduizend euro en je krijgt een hysterisch tv-programma. Dat is wat kandidaat Chiel Harten (26) uit Heinkenszand ons belooft bij Queens of the Jungle. Het nieuwe realityprogramma van SBS6 is vanaf woensdagavond te zien. "Het was daar echt de Beekse Bergen for real."

Overleven in de wildernis is geen nieuw tv-format. In Expeditie Robinson zien we al jaren hoe BN’ers barre omstandigheden trotseren op een onbewoond eiland. Nieuw aan Queens of the Jungle zijn de deelnemers. Want waar deelnemers aan Expeditie Robinson hooguit vuurstaafjes mogen meenemen, maken Harten en zijn medekandidaten zich druk om antipluis voor het haar en sleehakken die ‘écht mee moeten’.

Harten: "Dit zijn allemaal types die qua kamperen nooit verder zijn gekomen dan de Loonse en Drunense duinen." Eindigen als realityster wilt Harten niet. "Ik wil graag een programma presenteren op een grote zender. Dan kan ik ook mijn serieuze kant laten zien”, aldus de ambitieuze tv-ster.

"Er lopen gesprekken dus jullie gaan nog van mij horen." Maar eerst gaan we Harten de komende weken volgen tijdens zijn overlevingstocht in de jungle. En gaan we zien dat die antipluis voor het haar toch wel goed van pas kwam. "Ik heb daar de vlekken mee uit m’n shirt staan wassen. Helaas was de bus na een week al op."

  1. Halloweenfanaat transformeert pompoenen in horrorkunstwerken

    Halloweenfanaat transformeert pompoenen in hor­ror­kunst­wer­ken

    Pompoenen spelen al sinds mensenheugenis eind oktober de hoofdrol tijdens griezelfeest Halloween. Met wat inkepingen plus wachinelichtjes is de kalabas-achtige simpel te transformeren in een enge interieuraccessoire. Maar en zijn ook creatievelingen die veel meer kunnen met het knaloranje cultuurgewas. Zoals de Amerikaan Alex Wer die onder de artiestennaam The Pumpkin Geek pompoenen van binnenuit zó ingenieus kan insnijden dat het ware en ook nog houdbare horrorkunstwerkjes worden. Een paar opmerkelijke voorbeelden van zijn meesterhand.