Volledig scherm
© Thinkstock

Hardnekkige zakkenrolster moet 30 maanden zitten

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 36-jarige Bredase S. H. een gevangenisstraf van dertig maanden opgelegd. Tegen de vrouw, die al ettelijke keren voor zakkenrollen is veroordeeld was 42 maanden geëist.

De vrouw werd ervan verdacht in 2012 en 2013 zeker negentien keer voornamelijk oudere, kwetsbare mensen te hebben beroofd. De rechtbank vond er 'slechts' vijftien bewezen. In supermarkten keek ze bij de kassa over de schouders van pinnende bejaarden, zodat ze de code kon zien. Vervolgens rolde of roofde ze de pinpas om daarna hun bankrekeningen te plunderen. In sommige gevallen ging het om enkele duizenden euro's. Ook in Zeeland maakte de vrouw slachtoffers

Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd de 53.000 euro die ze met haar activiteiten zou hebben 'verdiend' terug te vorderen. H. werd twee jaar geleden via een internationaal arrestatiebevel opgespoord in Servië.

  1. Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.