Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Grote groep jongeren op de vuist in Middelburg

MIDDELBURG - Zo'n dertig jongeren zijn in de nacht van woensdag op donderdag slaags geraakt in de Stromenwijk in Middelburg. Twee jongemannen zijn daarbij gewond geraakt, van wie één bij een steekincident.

De politie kreeg woensdagavond rond 23.45 uur een melding dat een groep van ongeveer dertig jongeren in de Westerscheldestraat ruzie maakten. Diverse politie-eenheden trokken naar de Stromenwijk en hielden toezicht. Ook was een hondengeleider met een politiehond aanwezig.

Gewonden

Agenten troffen rond 00.30 uur in de Ruyterstraat een 18-jarige jongen uit Vlissingen aan. Hij bleek slachtoffer te zijn van een steekincident. De jongeman was aanspreekbaar en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op de Poelendaeleweg vonden de agenten niet veel later een 22-jarige man uit Middelburg. Hij verklaarde dat hij was geslagen. De Middelburger is voor medische zorg naar de huisartsenpost gegaan.

Getuigen

De politie stelt een onderzoek in naar de geweldsincidenten en onderzoekt of beide voorvallen met elkaar te maken hebben. Het vermoeden bestaat dat de jongeren elkaar ontmoeten vanwege een eerdere geweldsconfrontatie. De politie is bereikbaar voor informatie op: 0900-8844, via WhatsApp: 06-12207006 en anoniem op: 0800-7000.