Volledig scherm
Het asfalt op de Vlakebrug is beschadigd. © Joeri Wisse

Grote gaten in asfalt Vlakebrug (video)

VLAKE - Het asfalt van het wegdek over de Vlakebrug laat op meerdere plaatsen los. Rijkswaterstaat laat inspecties uitvoeren en neemt naar aanleiding daarvan volgende week herstelmaatregelen.

In de rijstrook richting Kapelle is op meerdere plekken het staal van de brug te zien. De afgebrokkelde stukken asfalt liggen onder de reling tussen de autoweg en het fietspad over het Kanaal door Zuid-Beveland.

De gaten in de zogeheten slijtlaag werden vorige week voor het eerst gesignaleerd door weginspecteurs. "We hebben toen meteen een onderzoek ingesteld en tijdelijke maatregelen genomen", vertelt woordvoerder Eric van Beerendonk van Rijkswaterstaat "Vooral voor motorrijders kan het gevaarlijk zijn, omdat vooral bij nat weer het staal van de brug glad kan worden." Er geldt een snelheidsbeperking van 50 op de brug, ook worden weggebruikers gewaarschuwd voor losse steentjes.

Hoe de slijtlaag los kan laten, weet Rijkswaterstaat nog niet. "Ook dat moet het onderzoek uitwijzen." Maandag en dinsdag is de brug deels afgesloten geweest voor inspecties. Het rapport wordt eind deze week of begin volgende week verwacht. "Helder is al wel dat er iets aan de slijtlaag moet gebeuren. Of de kale plekken worden hersteld of de hele laag moet worden vervangen, weten we nu nog niet."

De slijtlaag van de Vlakebrug over het Kanaal door Zuid-Beveland vertoont grote gaten.