Volledig scherm
Boulevard Vlissingen © Lex de Meester

GroenLinks: Breng leegstand aan de kust eerst in kaart

MIDDELBURG - Voordat nieuwe kustbebouwing wordt toegestaan, moet eerst duidelijk zijn hoeveel leegstand er nu al is. Statenlid Gerwi Temmink van GroenLinks dringt daarop aan in een reeks vragen aan het provinciebestuur. Aanleiding is de discussie over het al dan niet volbouwen van de kust.

Natuurmonumenten concludeerde afgelopen weekeinde, op basis van eigen inventarisatie, dat de 'bouwdrift' aan de Zeeuwse kust het grootst is, gezien het aantal recent gerealiseerde projecten en de plannen voor de komende jaren.

GroenLinks wil daarom meer inzicht hebben in de mate van huidige leegstand in vooral vakantieparken. De fractie trekt een parallel met de kantoren- en winkelsector, die al te kampen heeft met leegstand en verpaupering. "Dreigen deze problemen nu ook bij de vakantieparken?", vraagt Temmink zich af.

GroenLinks pleit ervoor dat de provincie samen met de kustgemeenten de situatie op vakantieparken goed in kaart brengt. De uitkomst daarvan 'zou een reden kunnen zijn om per direct een bouwstop af te kondigen voor de gehele Zeeuwse kust'.