Volledig scherm
© Thinkstock

Grenzen zijn open voor mbo

VLISSINGEN - Steeds meer mbo-studenten volgen een stage buiten Nederland. Scalda moedigt dat aan. "Zo leren ze Europees of internationaal denken."

"Er is een duidelijke groei te zien in het aantal studenten dat een buitenlandstage volgt", zegt Scalda-woordvoerder Ad van Hoek. "De wereld wordt groter voor studenten, de tijd dat je automatisch een stage loopt binnen Nederland is voorbij."

Stage in buitenland

Vorige week meldden Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven en EP-Nuffic dat steeds meer mbo-ers hun stage in het buitenland volgen. Dit jaar vroegen ruim honderdtwintig Scalda-leerlingen een subsidiebeurs aan voor hun buitenlandstage, in de vorige subsidieperiode (2014-2015) waren dat er ongeveer zeventig.

Van Hoek: "Het kan ook meespelen dat de subsidieregeling nog niet zo lang bestaat. Studenten moeten natuurlijk ook een plek om te slapen hebben en vervoer regelen, dat is allemaal best duur." De subsidieregeling geldt alleen voor studenten die binnen Europa blijven. Het bedrag dat ze krijgen verschilt, omdat het een 'potje' is dat verdeeld wordt onder alle leerlingen die een buitenlandstage volgen.

Lees het hele verhaal in de PZC van maandag 3 oktober of op Blendle.