Volledig scherm
Couturier Addy van den Krommenacker. © ANP

Goes krijgt er weer een mural bij

GOES - Ter ere van het evenement Goes Modestad op 24 en 25 september verschijnt er een nieuwe mural in de binnenstad: de zijgevel van Coolcat aan de Papegaaistraat wordt komende weken voorzien van een kunstwerk. Omdat de gevel voornamelijk uit glas bestaat, zal worden gewerkt met stickers.

Het is nog een verrassing wat er precies wordt gemaakt.

Goes Modestad is dit jaar extra bijzonder omdat de bekende couturier Addy van den Krommenacker aan de vooravond zijn nieuwe najaars- en wintercollectie presenteert. Dat gebeurt op vrijdagavond in de Grote Kerk, de show is inmiddels uitverkocht. De Stichting Goes Marketing is bijna twee jaar bezig geweest om de modekoning naar Goes te halen. "Hij neemt ook nog een stuk of twintig BN'ers mee", zegt Tom de Koning van Goes Marketing, die bovendien landelijke media-aandacht verwacht. Omdat Goes zich meer en meer profileert als modestad, wil de organisatie bezien of er vaker couturiers van naam kunnen worden gestrikt.

Tijdens het evenement is er van alles te doen op het gebied van mode, van modeshows in de binnenstad tot een kledingruilmarkt in park De Veste. Alle info op:

n goesisgoes.nl/goesmodestad

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.