Volledig scherm
Hans-Peter Minderhoud tijdens de Olympische Spelen in Brazilië. © AFP

Goeie kür maar geen medaille voor Hans-Peter Minderhoud in Rio

RIO DE JANEIRO - Hans-Peter Minderhoud heeft even de leiding gehad bij de Kür op muziek bij de Olympische Spelen. Hij is op de negende plaats geëindigd. 

De uit Westkapelle afkomstige ruiter reed op zijn paard Johnson een zeer goede proef. De jury beloonde de Kür uiteindelijk met 80.553 procent. Daarmee ging Minderhoud een tijdje aan de leiding, tot hij werd ingehaald door de Brit Carl Hester, die 2 procent hoger scoorde.

Voorbijgestreefd 

Enkele beurten later werd de Westkapellenaar ook voorbijgestreefd  door Tinne Wilhelmsson Wilfven, die een score van 81.553 neerzette. En niet veel later behaalde ook Kristina Brooring-Sprehe een hogere score van 87.143, waardoor Minderhoud van het podium werd geduwd.

Diederik van Silfhout eindigde op de elfde plaats in het klassement. Enkele foutjes in een verder uitstekend gereden Kür brachten hem niet verder dan een score van 79.535.

Zeeuws dier

Charlotte Dujardin (Groot Brittannië) werd met haar Zeeuws gefokte paard Valegro eerste met 93.857 punten, gevolgd door Isabell Werth (Duitsland) met een score van 89.071 en Kristina Broring-Sprehe (Duitsland) met 87.142 punten. In totaal zijn achttien ruiters gestart. 

Valegro is in 2002 geboren in Burgh-Haamstede, bij Maartje en Joop Hanse. Het veulen vertoefde de eerste vijf maanden in Zeeland, voordat het naar de eigenaar van vader Negro in het Brabantse Den Hout verhuisde.