Volledig scherm
Karina Polderman. © Mechteld Jansen

Goed nieuws voor Karina Polderman uit Goes

GOES - Karina Polderman (50) uit Goes is een blij mens nu zij na zeven maanden eindelijk een warme douche in het vooruitzicht heeft. Op de Facebookpagina 'Hulp voor Karina Polderman' deelt Polderman het goede nieuws: ze heeft een woning geaccepteerd in de Johnsonlaan in de wijk Goese Polder. "Alles wordt gerenoveerd en drempelvrij gemaakt.

Twee joekels van slaapkamers boven en een grote beneden, dus ik ben dik tevreden", aldus Polderman.

Geen traplopen

De Goese lijdt aan 'drop attacks', een chronische aandoening waarbij een patiënt plotseling onderuit gaat. Omdat het gevaarlijk is om trap te lopen, kan Polderman geen gebruik maken van haar badkamer. Ze brengt haar dagen voornamelijk liggend in bed door en wordt dagelijks gewassen door medewerkers van zorginstelling SVRZ.

In gesprek

Woningcorporatie RWS, waarvan Polderman haar woning huurt, stelde de gemeente voor een douche- en slaapunit in de tuin te plaatsen. De gemeente wilde dat niet betalen. Ook kreeg de chronisch zieke Polderman geen WMO-indicatie. Nadat haar verhaal in de publiciteit kwam, volgden de Facebookactie 'Hulp voor Karina Polderman' en een gesprek met wethouder André van der Reest.

De gemeente beloofde op zoek te gaan naar een passende, gelijkvloerse woning. Lukte dat niet vóór 20 augustus, dan zou de huidige woning van Polderman alsnog worden aangepast met een douche-unit.