Volledig scherm
Het gezonken schip de Flinterstar © ANP

Gezonken Flinterstar volledig geborgen

ZEEBRUGGE - Het 6 oktober 2015 voor de kust van Zeebrugge na een aanvaring gezonken Nederlandse vrachtschip Flinterstar is volledig geborgen.

Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer meldt dit. De berging is een maand eerder voltooid dan was voorzien. Het achterschip is nu ook weggehaald.   Het voorschip was eind juni al verwijderd en voor verwerking naar scheepssloperij Gallo in Gent gebracht. Het transport gaf een bijzonder gezicht bij de passage van het sluizencomplex bij Terneuzen.   Ook het geborgen achterschip gaat naar Gallo.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.