Volledig scherm
Een van de stieren loopt hier door de Karel Doormanlaan in Terneuzen.

Gewonde door losgebroken stieren in Terneuzen (video)

TERNEUZEN - Twee losgebroken stieren hebben maandagavond voor opschudding gezorgd in Terneuzen. De beesten hebben minstens twee auto's beschadigd en het verkeer verstoord. Eén persoon raakte gewond toen die op de horens werd genomen door één van de stieren. Het slachtoffer werd met een hoofdwond afgevoerd.

De losgebroken stieren trokken veel publiek. Een Burgernet-bericht om de dieren niet zelf te vangen en vooral binnen te blijven had geen succes. Volgens een woordvoerder van de politie ontstonden op sommige plaatsen gevaarlijke situaties. In de Rooseveltlaan trok een agent zijn pistool en schoot op één van de stieren.

Geweer

De stieren waren rond half negen losgebroken, vermoedelijk uit de wei aan de Gravin Mariaweg in Terneuzen. Pas na een uur lukte het een gealarmeerde dierenarts om de stieren met een geweer te verdoven. Beide konden daardoor worden afgevoerd. 

Hoe de dieren konden ontsnappen is nog niet bekend. De politie vraagt mensen die schade hebben opgelopen door de stieren zich dinsdag te melden op het bureau in Terneuzen. 

Video: Chantal Vinke.

Volledig scherm
Omdat gevaar dreigt schiet een agent op één van de dolle stieren in de Rooseveltlaan in Terneuzen. © Tim Koster
Twee losgebroken koeien zorgen maandagavond voor opschudding in de Guido Gezellestraat in Terneuzen. Lees ook: http://www.pzc.nl/1.5999893