Volledig scherm
© Theo Giele

'Gereedschapskistje' moet Zeeuwse recreatiebedrijven helpen bij innovatie

VLISSINGEN - Ontwikkelingsmaatschappij Impuls levert de toeristische sector binnenkort een 'toolkit'. Daarmee kunnen ondernemers hun bedrijf vernieuwen.

De provincie wil dat recreatiebedrijven innoveren, investeren in kwaliteit en zich meer onderscheiden van concurrenten buiten Zeeland.

Expertteam

In de digitale dienstverlening en kwaliteitsverbetering van verblijfsaccommodatie liggen er nog volop uitdagingen in Zeeland.

Impuls concentreert zich dit jaar op de verblijfsrecreatie. Voor ondernemers verschijnen er innovatievouchers. Ook kunnen ze een expertteam in huis halen. De provincie betaalt 23.000 euro aan de ontwikkeling van de 'gereedschapskist' die samen met ondernemers wordt ingericht voor zowel verblijfsrecreatie als voor bijvoorbeeld dagattracties. Van ondernemers wordt straks een bijdrage verwacht.

  1. Owen (17) lost binnen 17 seconden een kubus op met één hand

    Owen (17) lost binnen 17 seconden een kubus op met één hand

    Owen de Heer is zeventien jaar oud en doet mee aan het Nederlands kampioenschap Rubiks kubussen oplossen. Dit kampioenschap werd vandaag gehouden in het Utrechtse Hoogland. Vorig jaar won hij de competitie one-handed: het oplossen van de klassieke kubus met slechts één hand. Een handicap maakt het hem onmogelijk het klassieke speelgoed met twee handen op kleur te sorteren. Hij wist zijn titel vandaag met een tweede plaats (16,56 seconden) niet te prolongeren, maar dat maakt het eenhandig oplossen van de kubussen niet minder knap.