Volledig scherm
Het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland in Zierikzee. © Melita Lanting

Gemeentehuis Zierikzee wordt verbouwd en verhuurd

ZIERIKZEE - Het gemeentehuis in Zierikzee wordt voor ruim drie miljoen euro verbouwd en deels verhuurd aan 'partners binnen het sociale domein', Door reorganisaties is er in het gemeentehuis plek over.

Dat drukt op de exploitatielasten van het gebouw. Door de leegstaande ruimten te verhuren slaat de gemeente twee vliegen in één klap, aldus burgemeester en wethouders in het voorstel dat vandaag naar de raad is gestuurd. De huurders brengen jaarlijks 88.000 euro binnen.

"We realiseren één toegangsloket voor sociale en medische zorg en ondersteuning en we maken efficiënter gebruik van ons gemeentehuis. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, gaan we verbouwen. We willen dit nu doen, omdat er in onze begroting al rekening is gehouden met een aantal vervangingen. We maken immers al bijna 15 jaar intensief gebruik van dit gebouw, waardoor groot onderhoud aan vooral de klimaat technische installaties noodzakelijk is. Door deze vervangingen slim te combineren met een stuk herinrichting, kunnen we een groot deel van de begane grond vrij spelen om te verhuren en besparen we op onderhouds- en energielasten. Dat levert een voordeel op voor onze begroting."

Het college zoekt specifiek de samenwerking met de Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) en de GGD Jeugdgezondheidszorg voor 0 tot 19 jaar. In die laatste doelgroep zit ook het consultatiebureau. Buurtzorg, Juvent en het Centrum Jeugd en Gezin zijn al langer ondergebracht in het gemeentehuis. De aanvankelijk plannen om daar ook de politie te vestigen, is definitief van de baan, aldus burgemeester Gerard Rabelink. Het politiebureau van Zierikzee blijft gehandhaafd.