Volledig scherm
Het stadskantoor in Middelburg. © Ruben Oreel

Gemeente Middelburg trekt niet in kantoor Waterschap Scheldestromen

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen en de gemeente Middelburg gaan niet samenwonen in het kantoor van het waterschap. Dat hebben beide organisaties woensdag bekendgemaakt.

Volgens hen is samenwonen duurder dan elk het eigen kantoor behouden. Dat heeft te maken met de slechte markt voor kantoren in Zeeland. Het stadskantoor en het waterschapskantoor zijn nog niet afgeschreven. Verkoop ervan - inclusief de parkeergarage eronder - zou veel te weinig geld opleveren. In plaats van een voordeel van enkele tonnen euro's per jaar per organisatie, is bij verkoop sprake van een verlies. De besparing door samen te wonen weegt daar niet tegenop.

Lege ruimte

In het kantoor van de gemeente staat nu al veel ruimte leeg. Bij het waterschap ontstaat ruimte zodra de Belastingdienst in januari 2017 weggaat. Ze gaan nu ieder voor zich op zoek naar huurders.

Mocht de kantorenmarkt verbeteren, dan komt gezamenlijke huisvesting opnieuw in beeld, stelden wethouder Arjan Beekman en dagelijks bestuurslid Denis Steijaert van Waterschap Scheldestromen.

Volledig scherm
Het Waterschapskantoor in Middelburg. © Ruben Oreel