Volledig scherm
Grand Hotel du Commerce in Middelburg. foto Theo Giele

Gemeente Middelburg onderzoek klacht veiligheid Hotel du Commerce

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg onderzoekt of de veiligheid van gasten in Hotel Du Commerce in het geding is. Het gaat dan in het bijzonder om de bouwkundige staat en mogelijk gevaar van elektrische bedrading boven het plafond van douches. Aanleiding is een uitzending van het SBS6-programma Smerige Zaken van afgelopen zondag.

Een gast van het hotel schakelde het programma in omdat hij zich zorgen maakt over de veiligheid in hotel Du Commerce. "Wij reageren altijd op klachten. Dat dit een klacht is via een tv-programma, maakt niet uit. Wij bestuderen de beelden en besluiten daarna of we een controle moeten uitvoeren in het hotel", zegt woordvoerster Carolien Boogaard van de gemeente.

'Geen gevaar'

Algemeen directeur Rob Hermans van Fletcher Hotels, de groep waaronder Du Commerce valt, zegt dat de gemeente 'van harte welkom' is. Volgens hem vormt de elektriciteit geen gevaar. "Het is wel een oud hotel, het pand is 130 jaar oud. Maar we hebben een proefkamer klaar en als die voldoet aan alle eisen, dan gaan we dit jaar het hele hotel verbouwen."

Tekortkomingen

De gemeente heeft in 2012 voor het laatst een bouwkundige inspectie uitgevoerd in het hotel. Ook dat gebeurde na een klacht (over een scheur in een muur). "Daar was echter geen sprake van gevaar", aldus Boogaard.

Wel constateerde de brandweer in december afgelopen jaar enkele tekortkomingen, zegt woordvoerster Mirja Vis van de Veiligheidsregio Zeeland. "Het hotel heeft de tijd gekregen die te herstellen." Daarbij ging het onder meer om een brandwerende deur die niet uit zichzelf dicht ging en nooduitgangen, zegt Fletcher-directeur Hermans. "Dat is allemaal aangepast." Volgens de VRZ zal dat nog worden gecontroleerd.