Volledig scherm
Screenshot naaktloper

Gemaskerde naaktloper in botsauto's op Tholen (video)

SINT MAARTENSDIJK - Op internet zijn beelden opgedoken van een gemaskerde jongen die vorige week naakt een rondje in de botsauto's maakte op de kermis in Sint-Maartensdijk. Het zou gaan om een weddenschap.

De jongen was onherkenbaar door een masker, dat gebruikt wordt in de film 'V for Vendetta'. Het masker is gebaseerd op Guy Fawkes die in 1605 het Engelse parlement wilde opblazen. Op de beelden is te zien hoe de jongen naakt richting de attractie rent en tussen de botsauto's door rent. Even later is hij achter het stuur te zien in één van de botsauto's. 

Strafbaar
Bij de politie is geen melding gemaakt van het incident. "Maar strafbaar is het wel'', zegt voorlichter Alwin Don. "We waren er niet bij. Het is in zulke gevallen ook altijd de vraag in hoeverre omstanders zich eraan hebben gestoord."

Als er sprake zou zijn geweest van een potloodventer is het volgens Don een ander verhaal. "Als iemand vrouwen of meisjes op zo'n manier lastigvalt, gaan we natuurlijk over tot actie. Gaat het om een ludieke actie, zoals nu het geval lijkt te zijn, en is er verder niks gebeurd, dan heeft het verder niet onze hoogste prioriteit."

Volgens videosite VK Magazine zou het te maken hebben met een weddenschap. De jongen zou 20 euro zijn beloofd.

Bekijk de beelden hier.