Volledig scherm
Een scène uit Paradijs Glaswater.

Gefilmd portret van spastische Marianne Schipaanboord (video)

'S-GRAVENPOLDER - Marianne Schipaanboord uit 's-Gravenpolder. Ze is spastisch, doof en stom. Ze is ook slim, humoristisch en kunstzinnig.

Filmmaakster Fifi Visser uit Middelburg maakte een documentaire van haar leven: Paradijs Glaswater. VLISSINGEN - De film gaat donderdag 10 maart in première in CineCity Vlissingen. Zaterdag 12 maart zendt Omroep Zeeland TV de documentaire twee keer uit, dinsdag 15 maart krijgt de film een landelijk platform op NPO 2.

Douches

Fifi Visser werkt sinds eind 2012 aan het portret van de gehandicapte vrouw. Ze maakte opnamen bij haar thuis, in de dagopvang in Goes en tijdens haar reizen. Marianne is gefascineerd door het Paradijs met Adam en Eva, en door douches - het water noemt ze glaswater.

Marianne Schipaanboord is 50 jaar en communiceert via een letterkaart en via haar tekeningen. Een selectie van haar werk wordt vanaf zaterdag getoond in de Kunsthal in Rotterdam, tijdens de expositie The Museum of Everything.

Marianne Schipaanboord uit 's-Gravenpolder. Ze is spastisch, doof en stom. Ze is ook slim, humoristisch en kunstzinnig. Filmmaakster Fifi Visser uit Middelburg maakte een documentaire van haar leven: Paradijs Glaswater. VLISSINGEN - De film gaat donderdag 10 maart in première in CineCity Vlissingen. Zaterdag 12 maart zendt Omroep Zeeland TV de documentaire twee keer uit, dinsdag 15 maart krijgt de film een landelijk platform op NPO 2. Fifi Visser werkt sinds eind 2012 aan het portret van de gehandicapte vrouw. Ze maakte opnamen bij haar thuis, in de dagopvang in Goes en tijdens haar reizen. Marianne is gefascineerd door het Paradijs met Adam en Eva, en door douches - het water noemt ze glaswater. Marianne Schipaanboord is 50 jaar en communiceert via een letterkaart en via haar tekeningen. Een selectie van haar werk wordt vanaf zaterdag getoond in de Kunsthal in Rotterdam, tijdens de expositie The Museum of Everything.