Volledig scherm
Een scène uit Paradijs Glaswater.

Gefilmd portret van spastische Marianne Schipaanboord (video)

'S-GRAVENPOLDER - Marianne Schipaanboord uit 's-Gravenpolder. Ze is spastisch, doof en stom. Ze is ook slim, humoristisch en kunstzinnig.

Filmmaakster Fifi Visser uit Middelburg maakte een documentaire van haar leven: Paradijs Glaswater. VLISSINGEN - De film gaat donderdag 10 maart in première in CineCity Vlissingen. Zaterdag 12 maart zendt Omroep Zeeland TV de documentaire twee keer uit, dinsdag 15 maart krijgt de film een landelijk platform op NPO 2.

Douches

Fifi Visser werkt sinds eind 2012 aan het portret van de gehandicapte vrouw. Ze maakte opnamen bij haar thuis, in de dagopvang in Goes en tijdens haar reizen. Marianne is gefascineerd door het Paradijs met Adam en Eva, en door douches - het water noemt ze glaswater.

Marianne Schipaanboord is 50 jaar en communiceert via een letterkaart en via haar tekeningen. Een selectie van haar werk wordt vanaf zaterdag getoond in de Kunsthal in Rotterdam, tijdens de expositie The Museum of Everything.

Marianne Schipaanboord uit 's-Gravenpolder. Ze is spastisch, doof en stom. Ze is ook slim, humoristisch en kunstzinnig. Filmmaakster Fifi Visser uit Middelburg maakte een documentaire van haar leven: Paradijs Glaswater. VLISSINGEN - De film gaat donderdag 10 maart in première in CineCity Vlissingen. Zaterdag 12 maart zendt Omroep Zeeland TV de documentaire twee keer uit, dinsdag 15 maart krijgt de film een landelijk platform op NPO 2. Fifi Visser werkt sinds eind 2012 aan het portret van de gehandicapte vrouw. Ze maakte opnamen bij haar thuis, in de dagopvang in Goes en tijdens haar reizen. Marianne is gefascineerd door het Paradijs met Adam en Eva, en door douches - het water noemt ze glaswater. Marianne Schipaanboord is 50 jaar en communiceert via een letterkaart en via haar tekeningen. Een selectie van haar werk wordt vanaf zaterdag getoond in de Kunsthal in Rotterdam, tijdens de expositie The Museum of Everything.
  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.