Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Geen namen in krant, wel hippe advertentie

De directie van scholengemeenschap CSG Reggesteyn in Nijverdal en Rijssen vindt het zo jammer dat de namen van geslaagde leerlingen niet meer in de krant komen, dat ze een grote advertentie plaatst met felicitaties en hippe QR-codes.

Via QR-codes voor de drie vestigingen van de scholengemeenschap in Nijverdal en Rijssen kunnen de leerlingen filmpjes bekijken. Daarin krijgen zij de gelukswensen van de betreffende vestigingsdirecteur en unitleiders van de bovenbouw. 

Reggesteyn heeft wel geprobeerd om de namenlijsten van geslaagden te publiceren. In verband met de nieuwe privacywetgeving moeten leerlingen of hun ouders toestemming geven voor publicatie in de krant.

16+

Havo- en vwo-leerlingen zijn doorgaans 16 jaar of ouder en mogen zelf tekenen, maar voor vmbo-leerlingen ligt dat lastiger. Voor hen heeft de school hun ouders benaderd maar niet iedereen reageert op de mail. „Ouders moeten actief toestemming geven en we hebben van velen niets teruggekregen. Bovendien is er een zeker risico dat namen per ongeluk toch worden geplaatst terwijl dat niet mocht. We hebben namelijk wel een aantal bezwaren binnen gekregen”, aldus een woordvoerder. „We vinden het jammer dat het niet is gelukt en hebben daarom de speciale advertentie bedacht. Op deze manier doen we toch iets persoonlijks.”

In de filmpjes is onder andere directeur Ineke Munter-Bronsvoort te zien van de locaties Willem de Clercqstraat en Noetselerbergweg. ZIj wenst de geslaagden onder meer een 'spetterende toekomst'. „Op deze manier doen we toch iets persoonlijks.

  1. De dag dat ik Robert Long ontmoette… is vooral een brave avond
    PREMIUM
    recensie

    De dag dat ik Robert Long ontmoette… is vooral een brave avond

    Vorig jaar nog, het jaar waarin hij 75 zou zijn geworden, werd Robert Long (1943-2006) geëerd met een hommage door onder anderen Richard Groenendijk, Karin Bloemen en Gerard Cox. Nu is er dan De dag dat ik Robert Long ontmoette... waarin Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Roberto de Groot een muzikale ode brengen aan de zanger en kleinkunstenaar, die zijn werk met zoveel engagement, satire en cynisme kruidde (kerk, macht, het benepen burgerdom), maar evenzeer een gevoelige en liefdevolle tekstdichter was.