Volledig scherm
© DG

Geen bekentenis scooterduo mishandeling Zoutelande

ZOUTELANDE - Het duo dat verdacht wordt van de mishandeling van de zeventigjarige Ko Dommisse in Zoutelande heeft geen bekentenis afgelegd. 

Donderdag meldden een 26-jarige vrouw uit Vlissingen en een 19-jarige Middelburger zich nadat de politie beelden van hen op Facebook had geplaatst. Beiden werden daarop in verzekering gesteld en uitgebreid verhoord.

Tijdens de verhoren hebben zij hun versie van de gebeurtenissen verteld, aldus een politiewoordvoerster. De Vlissingse is vrijdag weer op vrije voeten gesteld. De Middelburger zit nog vast. Dommisse sprak vorige week een man en een vrouw op een scooter aan vanwege hun rijgedrag omdat ze op een voetpad tussen de wandelaars reden. De 19-jarige man zou daarop zijn afgestapt en Dommisse tegen de borst hebben geslagen. Het slachtoffer viel tegen de grond en brak, zo bleek later in het ziekenhuis, daarbij zijn been.

De politie zette donderdag beelden op Facebook waarop het duo duidelijk herkenbaar was. Het bericht werd honderden keren gedeeld. Nadat de twee zich hadden gemeld verwijderde de politie de beelden van haar Facebook-pagina.