Volledig scherm
© Thinkstock

Frietkot verdwijnt van de Zandkreekdam

KATS - De rolluiken van cafetaria Katsebrug aan de Zandkreekdam zijn al een aantal weken dicht, en de kans is groot dat ze nooit meer open gaan. Eigenaren Simon en Sophie Voorbeijtel zien niet langer brood in hun frietkot aan de 1e Deltaweg tussen Wilhelminadorp en Kats.

"Het liep niet zoals we hadden gehoopt", zegt Simon Voorbeijtel. "We dachten met zijn tweeën fulltime te kunnen werken in de cafetaria, maar dat lukte niet, zeker niet in de wintermaanden. Op den duur moet je je conclusies trekken."

Een te koop-bord heeft niet eens opgehangen, want al snel bleek dat de provincie interesse heeft in de frituur. Zij wil de cafetaria en parkeerplaats weghalen en de berm doortrekken. Op die manier hoopt de provincie een betere doorstroming en meer verkeersveiligheid te creëren.

Gevaarlijke situaties

"Het is een locatie met veel in- en uitvoegend verkeer en dat zorgt regelmatig voor gevaarlijke situaties", legt bestuursadviseur bij de provincie Martin van den Bovenkamp uit. "Zeker omdat je maar van één kant bij de cafetaria terecht kunt. Die situatie is in de jaren zestig ontstaan, maar nu de kans zich voordoet, willen wij de weg graag terugbrengen in zijn oorspronkelijke staat."

De verkoop is formeel nog niet rond. Om die reden is nog niet bekend wanneer eventuele werkzaamheden beginnen.