Volledig scherm
© StockExchange

Foutje van ProRail: geen werk aan het spoor, maar tóch geen treinen

VLISSINGEN - Hoewel de werkzaamheden aan het spoor door ProRail zijn uitgesteld, rijden er dit weekend toch geen treinen tussen Vlissingen en Goes.

Oorzaak: ProRail liet de NS pas afgelopen dinsdag weten dat het werk niet zou doorgaan. ProRail trekt het boetekleed aan. In juni was al bekend dat het werk aan het spoor bij 's-Heer Arendskerke opnieuw aanbesteed moest worden. Door onoplettendheid is men vergeten dit tijdig door te geven aan de NS, aldus René Vegter, woordvoerder van ProRail. "Wij balen hier ontzettend van. Voor ons is dit reden om de interne procedures goed tegen het licht te houden."

Overlast

Toen de NS dinsdag alsnog op de hoogte werd gesteld, was het te kort dag om de aangepaste dienstregeling terug te draaien, zegt woordvoerder Inge Rijgersberg. "Dit hangt namelijk samen met wijzigingen wegens werkzaamheden elders in het land. We vinden het erg vervelend voor onze reizigers. Met name omdat ze straks nog een keer overlast ondervinden als de werkzaamheden wel worden uitgevoerd." Tussen de stations Goes, Arnemuiden, Middelburg, Souburg en Vlissingen worden bussen ingezet.

Wanneer ProRail bij 's-Heer Arendskerke aan de slag gaat is nog niet bekend. Woordvoerder Vegter: "De aanbestedingsprocedure moet opnieuw worden doorlopen."