Volledig scherm
Heidi en Isaac van Barefoot Coffee. © Mechteld Jansen

Foodtruck biedt hapjes met extra's

HOEDEKENSKERKE - Deze zomer kun je in Zeeland van het ene foodtruckfestival naar het andere rollen.

Keukens op wielen zijn razend populair. Wat maakt ze zo leuk? Een foodtruck betekent vrijheid, zegt Heidi Schwander (27) uit Hoedekenskerke. Samen met haar vriend Isaac Hubregtse (29) reist ze Nederland en België door. Met hun zelfgebouwde mobiele koffiebar 'Barefoot Coffee' staan ze tussen april en oktober elk weekend op een ander festival.

Zelfgemaakt gebak

Het duo verkoopt allerlei soorten koffie, thee, limonade en zelfgemaakt gebak. Fantastisch vindt Heidi het. "Je bent superonafhankelijk met een foodtruck. De mensen zijn vrolijk, je ziet veel verschillende kleuren, de sfeer is gezellig en er is altijd live muziek. We hebben altijd een klik met de andere trucks. En wat wij voelen, voelen de bezoekers ook. Ze zoeken gezelligheid, willen een leuke middag met de hele familie."

Anders

Wie naar een foodtruckfestival gaat, zoekt hapjes en drankjes die nét een beetje anders zijn, weet Heidi. "Bezoekers willen eten en drinken dat ze in een standaard restaurant niet kunnen vinden. Wij hebben bijvoorbeeld geen gewone muntthee, want dat kun je overal bestellen. Onze 'magical muntthee' heeft verse citroen, gember en honing. Dat vinden mensen leuk en apart. We verkopen limonade in biologisch afbreekbare beker en doen er een leuk groen-wit gestreept rietje in. Dat ziet er meteen heel vrolijk uit."

Dat de hype van de foodfestivals nu ook in Zeeland doorgedrongen is, merken Heidi en Isaac. Ze reizen al drie jaar rond met hun koffiebar, maar tot vorig jaar stonden ze maar één keer in Zeeland. Dit jaar zijn ze op zes Zeeuwse foodfestivals te vinden. Heidi: "Hartstikke fijn om ook eens dichtbij huis te staan. De mensen herkennen ons al. Superleuk!"