Volledig scherm
© ANP

FNV: Zeeuwse gemeenten voeren huishoudelijke hulp niet goed uit

VLISSINGEN - Twaalf van de dertien Zeeuwse gemeenten zetten geld dat is bedoeld voor huishoudelijke hulp niet goed in. Vakbond FNV stelt dat na eigen onderzoek.

De bond vindt dat de Zeeuwse gemeenten zich niet houden aan de uitspraak die de Centrale Raad van Beroep afgelopen mei deed. Die bepaalde na drie rechtszaken onder andere dat gemeenten de huishoudelijke hulp moeten leveren die nodig is bij ouderen. Gemeenten mogen een verzoek niet weigeren omdat zij moeten bezuinigen. Volgens de FNV voeren twaalf van de dertien Zeeuwse gemeenten de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), waarin huishoudelijke hulp wordt geregeld, niet goed uit. Over het beleid in Terneuzen heeft de FNV onvoldoende informatie gekregen om zich een oordeel te kunnen vormen.

Het rapport gaat niet in op individuele casussen, maar vergelijkt het gehanteerde beleid met de gerechtelijke uitspraak.

  1. Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink gaat het nieuwe programma Eilandpraat presenteren, de nabeschouwing van Expeditie Robinson. Dat maakte hij bekend in RTL Boulevard. In het wekelijkse live-programma, dat van start gaat na de samensmelting, ontvangt Ikink de afvaller van de week. Samen met andere (oud-)kandidaten blikt de deelnemer terug op het spelprogramma. Ook discussiëren ze over de opdrachten en de verwachte volgende afvaller in de expeditie. Het publiek kan tijdens de uitzending meepraten en vragen stellen.