Volledig scherm

Film Renesse is platter dan plat, vinden recensenten

RENESSE - De film Renesse is 'een slordig en liefdeloos in elkaar gelijmd bouwpakket, neerbuigend richting de doelgroep', aldus NRC Handelsblad.

De meeste recensenten hebben geen goed woord over de film, die sinds gisteren in de bioscopen draait. Anderen tonen meer waardering.

Duur lijkt uren

Het regent een- en tweesterrenrecensies voor de film, over jongeren die op vakantie gaan in Renesse met als voornaamste doel een meisje te scoren. ,,Renesse heeft geen niveau, dat is het idee", schrijft NRC Handelsblad. ,,De 75 minuten van Renesse lijken wel drie uur te duren." Ook Het Parool en AD ('Bodemloze put vol ranzigheid') geven één ster.

Volgens De Telegraaf moet de film het vooral hebben van 'clichés en platte grappen, van een handvol dik aangezette anekdotes rond seks, drank en drugs en van een onvermijdelijke moraal'. ,,Los zand, dat de beoogde tienerdoelgroep zich waarschijnlijk giechelend in de ogen laat strooien."

American Pie

FilmVandaag.nl noemt het niveau 'bedroevend laag' en trekt, zoals veel andere recensenten, een vergelijking met American Pie en The inbetweeners. ,,Waar de eerder genoemde films bekend zijn geworden met platte humor weet Renesse de film terug te brengen tot stereotypetjes die niet grappig zijn."

Trouw is positiever en omschrijft het 'pubersprookje over bier, borsten en erecties' als een film 'die immuun is voor elke kritiek over platvloersheid'. ,,Prima vermaak na een avond comazuipen of als je net een lobotomie hebt ondergaan."

'Ranzige komedie'

Volgens De Volkskrant (drie sterren) heeft de film zijn charme 'als je van ranzige komedies houdt'. ,,Wie een schunnige film wil maken, moet lef tonen en echt plat durven zijn; dat heeft de regisseur goed begrepen."

Volledig scherm
Still uit de film Renesse.
Volledig scherm
Still uit de film Renesse.
Volledig scherm
Still uit de film Renesse.
Volledig scherm
Still uit de film Renesse.
Volledig scherm
Still uit de film Renesse.