Volledig scherm
Filmmaakster Digna Sinke (rechts). © Lex de Meester

Film over Hedwigepolder maakt kans op Gouden Kalf

VLISSINGEN - Filmmaakster Digna Sinke (Zonnemaire, 1949) is met haar Westerschelde-documentaire 'Onder de oppervlakte' genomineerd voor een Gouden Kalf, de belangrijkste Nederlandse filmprijs.

De documentaire, die vorig jaar september bij Film by the Sea in Vlissingen in première ging, schetst de politieke perikelen rond het al dan niet onder water zetten van de Hedwigepolder. Sinke doet dat aan de hand van gesprekken met een groot aantal betrokkenen bij de besluitvorming, zowel van Nederlandse als van Vlaamse zijde.

'Onder de oppervlakte' is genomineerd als Beste Lange Documentaire. De andere kandidaten zijn 'A Family Affair' van Tom Fassaert, 'Garage 2.0' van Catherine van Campen, 'Little Angels' van Marco Niemeijer en 'A Strange Love Affair With Ego' van Ester Gould.

De winnaars van de Gouden Kalveren worden vrijdag 30 september bekend tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.