Volledig scherm
Het slotfeest, de officiële afsluiter van Film by the Sea, afgelopen zaterdagavond. © Lex de Meester

Film by the Sea trekt 43.300 bezoekers

VLISSINGEN - Het festival Film bij de Sea, dat zondag zijn laatste dag beleefde, heeft dit jaar 43.300 bezoekers getrokken. Dat zijn er duizend meer dan vorig jaar, ondanks het warme weer van de afgelopen week.

Festivaldirecteur Leo Hannewijk spreekt van een mooi festival met vele hoogtepunten. Voor het eerst was de organisatie in handen van CineCity.

Hannewijk: "Ik ben erg blij met de samenwerking met CineCity en het team dat op professionele wijze de uitvoering van deze achttiende editie ter hand heeft genomen. Met deze editie van Film by the Sea hebben we film en literatuur bij een breed publiek op een prettige wijze onder de aandacht gebracht, wat natuurlijk ook goed is voor de provincie Zeeland"

Zondagavond werd ook bekend welke film de publieksfavoriet was. 'I, Daniel Blake' van Ken Loach was met 4,629 de absolute publiekslieveling, op de hielen gevolgd door 'Shepherds and Butchers' van regisseur Oliver Schmitz naar het gelijknamige boek van Chris Marnewick. Als derde eindigde '24 Wochen' van Anne Zohra Berrached met 4,536.

Volgend jaar zal Film by the Sea plaatsvinden van 8 tot en met 17 september.