Volledig scherm
© Thinkstock

Fietscafé 't Spulletje in Waarde opent 26 maart

WAARDE - Fietsers kunnen vanaf zaterdag 26 maart aan de Havenstraat in Waarde de banden van lucht en de inwendige mens van vocht voorzien. Om 11.00 uur opent dan op nummer 40 fietscafé 't Spulletje zijn deuren voor het publiek. De officiële opening vindt twee dagen eerder plaats, op donderdag 24 maart om 19.30 uur.

Dan verricht wethouder Hans de Kunder van Reimerswaal de opening voor een gezelschap van genodigden.

"Vanaf zaterdag zijn we dan zeven dagen per week geopend", vertelt eigenaresse Sandra de Jonge. "Van 11.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag tot 21.00 uur. Fietsers en wandelaars kunnen dan bij ons terecht voor een drankje en bijvoorbeeld een tosti of gebak."

Het café, dat langs twee fietsroutes ligt, is nu zo goed als klaar. "De koffiecorner is bijna af en zaterdag wordt het terras bestraat." De Jonge is van plan het fietscafé aan te melden bij de ANWB. "Daarvoor moet je aan verschillende voorwaarden voldoen, en dat doen we nu."

Zo moeten fietsers van het toilet gebruik kunnen maken zonder een verplichting tot consumptie, moeten ze er een band kunnen plakken en dient er een oplaadpunt te zijn voor e-bikes.

  1. ‘Zeker twee nucleaire specialisten stierven door straling na explosie Russische raketmotor’

    ‘Zeker twee nucleaire specialis­ten stierven door straling na explosie Russische raketmotor’

    Zeker twee van de zeven nucleaire onderzoekers die begin augustus in het noorden van Rusland om het leven kwamen tijdens een mislukte test van een geavanceerde raketmotor op een offshoreplatform in de Witte Zee, zijn niet gedood door rondvliegende brokstukken maar door een extreem hoge dosis radioactiviteit. Dat heeft de onafhankelijke Russische krant Novaya Gazeta gemeld. Volgens het blad was hun stralingsziekte zó ernstig dat ze kort na het met raadsels omgeven incident stierven.