Volledig scherm
Maikel van Westenbrugge bouwt zijn feestcafé in de binnenstad van Zierikzee noodgedwongen om tot een pizzeria. © Dirk-Jan Gjeltema

Feestbeest Troubadour wordt pizzabakker in Zierikzee

ZIERIKZEE - Een feestkroeg gaat voor Zierikzee verloren. Ten onder gegaan aan het eigen succes, omschrijft de jonge eigenaar Maikel van Westenbrugge (26) het rigoureuze besluit dat hij al na 2,5 jaar heeft moeten nemen. 

"Het was te groot voor deze straat. Er ontstaat geluidsoverlast, je moet zelfs een portier bij de deur zetten. Op een gegeven moment was ik er eigenlijk wel klaar mee. De afgelopen tijd liep ik steeds vaker tegen de schaduwzijden aan."

En dus gooit de jonge ondernemer het roer helemaal om: hij wordt pizzabakker. "Volgens de Napolitaanse keuken. Puur, eerlijk en grof; terug naar de basis, ook verse pasta's. Met een houtoven die je vanuit het restaurant kunt zien. Ik heb vroeger bij MamaMia in Middelburg gewerkt. Dat was een vakman, van wie ik heel veel heb geleerd."

Zaterdag vierde de Troubadour z'n laatste feest en ging de deur op slot. Tot medio september. Het interieur van de bruine kroeg is inmiddels deels ontmanteld en wordt licht en vrolijk. Van Westenbrugge houdt het bewust klein. "Maximaal dertig zitplaatsen, met alle aandacht voor de gasten." De naam verklapt hij binnenkort met een facebookactie.

Lees het hele verhaal woensdag in de PZC.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.