Extreem natte dag blijft nog wel even nat

Het regent in Nederland. Vooral in het noordwesten komt het water met bakken uit de hemel. Slecht nieuws voor wie nog de deur uit moet: het blijft vandaag de hele dag regenen.

In Amsterdam is vanmorgen al ruim 40 millimeter regen gevallen, en ook op de waddeneilanden is het erg regenachtig. Relatief is het momenteel het droogst in Limburg, maar ook daar regent het.

In het hele land is er veel verschil qua intensiteit van de buien, meldt Weerplaza. ,,Op sommige plekken kan het vandaag erg hard gaan regenen. In het noordwesten maken we nog een kleine kans op een kleine opklaring aan het eind van de middag. De kans op buien blijft echter ook daar de hele dag groot."

Ook morgen mogen we uitgaan van een natte dag. Het enige verschil met vandaag is dat het morgen wel her en der kan opklaren. Ook is er dan kans op onweer. Vandaag kan er alleen in de namiddag in het noordwesten een klap onweer voorkomen.

Volledig scherm
Een voorbijganger loopt door een stevige regenbui op de Turfmarkt in Den Haag. © ANP

Zondag beter

Zondag wordt het beter. We zien dan een duidelijke tweedeling in het land: in het zuiden is het droog, met zelfs perioden met zon. In het noorden valt hier en daar een bui, maar een stuk minder dan op zaterdag.

Qua temperatuur zal er niet veel verschil zijn. Vandaag en morgen wordt het rond de 16, 17 graden. Zondag kan het in het zuiden zo'n 19 graden worden.

Zomer?

Na het weekend blijft het wisselvallig met elke dag kans op neerslag. Ook gaat de wind een rol spelen, met name aan de kust. Het kan aan en op zee stormachtig gaan waaien.

Officieel is het nog zomer, maar daar is dus de komende dagen weinig van te merken. Het is met recht 'slecht herfstweer' en te fris voor de tijd van het jaar, meldt Weerplaza. ,,We zouden op dit moment op een temperatuur van rond de 20 graden moeten zitten, maar dat is duidelijk niet het geval. En het ziet er ook niet uit dat we die temperaturen op korte termijn gaan halen."