Volledig scherm
Burgemeester Harald Bergmann. © Aart van Belzen

Extra opvang vluchtelingen in Middelburg

MIDDELBURG - Middelburg gaat mogelijk zo’n tweehonderd extra vluchtelingen opvangen. Burgemeester Harald Bergmann maakte dinsdagavond bekend dat het college van B en W een locatie heeft aangeboden aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) waar een dergelijk aantal asielzoekers in kan worden ondergebracht.  

Tegenover de leden van de raadscommissie Algemeen Bestuur weigerde hij aan te geven om welke locatie het gaat. Bergmann stelde dat het COA eerst moet onderzoeken of de locatie geschikt is voor het opvangen van zoveel mensen.

Bergmann kon ook nog niet aangeven op welke termijn die asielzoekers komen als het COA akkoord gaat. Met het aanbod van een locatie voor zo’n tweehonderd mensen, ‘het kunnen er misschien ook 195 of 205 worden’, komt Bergmann tegemoet aan de oproep van commissaris van de koning Han Polman. Deze heeft de gemeenten gevraagd om voor 15 mei met locaties te komen voor de opvang van vluchtelingen. De Zeeuwse gemeenten moeten samen zo’n 2500 asielzoekers opvangen.

Swerf-Rust

Bergmann verwacht dat hij volgende week wat meer kan vertellen. Middelburg vangt momenteel al zo’n 330 asielzoekers op in het voormalige verzorgingshuis Swerf-Rust. Sinds de zomer van vorig jaar is dat gebouw in gebruik bij het COA. Het huurt het voor vijf jaar met een optie op nog eens vijf jaar.