Volledig scherm
© Thinkstock

Europees geld voor innovatie grensregio

VLISSINGEN - Zeeuwse bedrijven die samen met een Vlaamse partner een innovatief product of project ontwikkelen, kunnen daarvoor Europees geld ophalen. Sinds 1 augustus is de subsidieregeling van Crossroads2 open.

Er ligt verdeeld over vier termijnen 7,25 miljoen euro op de plank. De eerste termijn sluit 30 september.

De subsidieregeling is een onderdeel van het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Het doel van Crossroads is partijen samen te brengen, bijvoorbeeld in consortia, eventueel aangevuld met onderzoekscentra. Dat moet leiden tot grensoverschrijdende, kansrijke innovatieprojecten. De regeling is specifiek bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf in Zuid-Nederland en Vlaanderen.

Voor haalbaarheidsstudies draagt Crossroads2 maximaal 50 procent van de kosten bij, tot een maximum van 10.000 euro. Voor innovatieprojecten is dat 45 procent met een maximum van 135.000 euro. Naar schatting zal Crossroads2 50 haalbaarheidsonderzoeken en 50 innovatieve projecten opleveren.

  1. Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.