Volledig scherm
© Thinkstock

Europees geld voor innovatie grensregio

VLISSINGEN - Zeeuwse bedrijven die samen met een Vlaamse partner een innovatief product of project ontwikkelen, kunnen daarvoor Europees geld ophalen. Sinds 1 augustus is de subsidieregeling van Crossroads2 open.

Er ligt verdeeld over vier termijnen 7,25 miljoen euro op de plank. De eerste termijn sluit 30 september.

De subsidieregeling is een onderdeel van het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Het doel van Crossroads is partijen samen te brengen, bijvoorbeeld in consortia, eventueel aangevuld met onderzoekscentra. Dat moet leiden tot grensoverschrijdende, kansrijke innovatieprojecten. De regeling is specifiek bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf in Zuid-Nederland en Vlaanderen.

Voor haalbaarheidsstudies draagt Crossroads2 maximaal 50 procent van de kosten bij, tot een maximum van 10.000 euro. Voor innovatieprojecten is dat 45 procent met een maximum van 135.000 euro. Naar schatting zal Crossroads2 50 haalbaarheidsonderzoeken en 50 innovatieve projecten opleveren.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.