Volledig scherm
© stock.xchng

Er is nog plek in Zeeland voor de vakantieganger... als je goed zoekt

DOMBURG - Als iemand belt voor een huisje waar hij met vrouw, schoonouders, twee honden en zes kinderen voor drie weken tegen een schappelijke prijs vakantie kan vieren, kan het wel eens lastig worden. Maar, zegt VVV-directeur Patrick Polie, wie niet al te specifieke eisen heeft vindt nog wel een plaatsje in Zeeland. Zelfs aan de kust.

De vakanties in het midden van het land zijn vrijdag begonnen. Ook in Nordrhein-Westfalen, de deelstaat waaruit de meeste Duitse toeristen komen, was vrijdag de laatste schooldag. En in België zijn traditiegetrouw de scholen de hele maand juli en augustus gesloten. Kortom, het hoogseizoen is begonnen in Zeeland.

Bezettingsgraad

De toeristensector is positief over de zomer van 2016, zegt Polie, die afgelopen week de stemming onder de recreatieondernemers peilde. De bezetting in hotels en vakantieparken is gemiddeld zo'n 80 procent, maar op populaire parken nog wat procentjes hoger. Campings, die per definitie meer afhankelijk zijn van het weer, zijn gemiddeld voor 75 procent bezet. Buiten de kuststreek, in het Zeeuwse achterland, is de bezetting zo'n 55 procent.

Wie nu nog een slaapstrandhuisje wil vinden moet wel heel goed zoeken en veel geluk hebben. Polie: "Slaapstrandhuisjes zijn extreem populair en worden heel lang van tevoren geboekt."

Vroegboekingen

Het aantal vroegboekingen is dit jaar over de hele linie hoog. En dat is prettig voor de ondernemers want het geeft hen zekerheid. De boterhammen zijn binnen, mooi weer kan nog zorgen voor extra luxe beleg.

Lees het hele verhaal in de PZC van zaterdag 9 juli.