Volledig scherm
Het hoofdkantoor van energiebedrijf Delta in Middelburg. © PZC

Energiebedrijf Delta neemt afscheid van commissaris Engelhardt Robbe

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta moet afscheid nemen van commissaris Engelhardt Robbe.

Robbe legde woensdag zijn functie als lid van de Raad van Commissarissen van Delta neer, omdat hij per 1 juni bij Deloitte Nederland aan de slag als 'chief quality officer' en toe treedt tot de Raad van Bestuur. Zijn nieuw functie kan mogelijk conflicteren met zijn commissariaat bij Delta, waarvan Deloitte momenteel de accountant is.

Opvolger

Lang heeft Delta niet kunnen genieten van Robbe, die vorig jaar september aantrad als commissaris. Robbe werkte sinds 2010 als financieel directeur in de Raad van Bestuur bij de Nederlandse Spoorwegen. Daarvoor werkte hij ruim 30 jaar bij Shell.

De Raad van Commissarissen van Delta zoekt zo snel mogelijk een opvolger voor Robbe. Voor de commissarissen is het momenteel alle hens aan dek bij Delta. Het bedrijf en de aandeelhouders - provincie en gemeenten - werken met man en macht aan het plan voor de verplichte splitsing van het energie- en het netwerkbedrijf. Daarnaast moet het vertrouwen tussen de Raad van Commissarissen en de aandeelhouders worden hersteld. Dat liep een deuk op tijdens een rel rond de salarisverhoging van de inmiddels vertrokken Arnoud Kamerbeek.

  1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
    ADE

    Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

    Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te voorkomen dat je niet in de massa verdwijnt.