Volledig scherm
© Thinkstock

Eimskip begint containerdienst tussen Vlissingen en IJsland

VLISSINGEN - Rederij Eimskip begint een wekelijkse containerdienst tussen Vlissingen en IJsland.

De IJslandse rederij beproefde de dienst al een tijdje. De nieuwe route komt voort uit een initiatief van Century Aluminum, Eimskip en havenbedrijf Zeeland Seaports. In een deel van het voormalige Zalco in Vlissingen maakt Century anodes voor aluminiumsmelter Nordural op IJsland. De vracht voor IJsland werd tot voor kort in Vlissingen geladen, naar Rotterdam vervoerd en van daaruit door Eimskip afgeleverd in IJsland.

Testfase

Alle partijen leek het wijs een rechtstreeks vrachtverbinding tussen Vlissingen en IJsland in te stellen. In de testfase zijn schepen twee keer per maand afgevaren. Betrokken bedrijven hebben hun logistieke processen die de proeftijd op punt gezet.

Dinsdag liet Zeeland Seaports weten dat de vrachtroute nu een lijndienst wordt. Doordat Century zijn anodeproductie met ingang van dit jaar heeft verdubbeld, is besloten tot een wekelijkse afvaart. In Vlissingen wordt de lading afgehandeld bij de Zeeland Terminal van Verbrugge.

Lijndienst

De IJsland-route is de tweede containerlijndienst in de Zeeuwse havens. Eind vorig jaar stelde de containergigant CGM CMA een containerlijndienst in tussen Vlissingen en Marokko.