Volledig scherm
facebookbericht zeebries © Screenshot Facebook

Eigenaar strandpaviljoen lost inbraak eigenhandig op via Facebook

KOUDEKERKE- Drie jongens (15, 15 en 16 jaar) uit Vlissingen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken bij Strandpaviljoen De Zeebries in Koudekerke. Daarbij hebben ze geld gestolen. Zondag meldden zij zichzelf, nadat de eigenaar dreigde camerabeelden online te zetten.

De jongens braken in door een raam in te slaan bij het strandpaviljoen. Dat ontdekte de eigenaar zaterdagochtend, waarop deze een bericht op Facebook publiceerde. Daarin riep hij de daders op zich te melden, anders zouden er (herkenbare) camerabeelden online komen.

Ouders
Zondag meldden de drie jongeren zichzelf. Het bleek te gaan om twee jongens van 15 jaar en een jongen van 16 jaar, allen afkomstig uit Vlissingen. Er werd met hen afgesproken dat ze naar huis zouden gaan om het zelf aan hun ouders te vertellen. Vervolgens zijn agenten ook naar hun ouders gegaan. De jongeren moeten zich binnenkort op het politiebureau melden voor het afleggen van een verklaring.

Vierde persoon
De eigenaar van het strandpaviljoen stelt dat er een vierde persoon betrokken was bij de inbraak. Deze heeft zich echter niet gemeld. De politie doet daar nog onderzoek naar.

Volledig scherm
facebookbericht van De Zeebries © Screenshot Facebook