Volledig scherm
© Theo Giele

Eenderde van de brievenbussen verdwijnt uit Zeeland

VLISSINGEN - De komende maanden vermindert PostNL het aantal brievenbussen in Zeeland met ongeveer een derde.

Van 525 brievenbussen blijven er 299 staan. Verder plaatst Post NL 27 nieuwe bussen. Per saldo telt Zeeland na deze operatie 326 brievenbussen. Mensen versturen door internet minder brieven. Landelijk halveert PostNL daarom het aantal brievenbussen, er verdwijnen er tienduizend. Het postbedrijf heeft met lokale afdelingen van verschillende belangenorganisaties zoals ANBO en KBO overlegd om in kaart te brengen wat belangrijke plekken voor inwoners zijn en voor mensen die minder goed ter been zijn.

De maatstaf is nu dat de afstand tot een bus maximaal vijfhonderd meter mag zijn binnen de bebouwde kom. Dat wordt maximaal één kilometer.

Drie weken voordat een brievenbus wordt verwijderd plakt PostNL er een sticker op om de klanten te waarschuwen. Binnenkort krijgt iedereen ook een brief waarin PostNL informatie geeft over de operatie. Op de website van PostNL staat een interactieve kaart waar te vinden is waar brievenbussen verdwijnen, blijven of nieuw worden geplaatst. (http://www.postnl.nl/klantenservice/toetsingstool/openbaar/)

Klik hier voor het complete overzicht van alle brievenbussen die blijven, nieuw zijn of verdwijnen.