Volledig scherm
Nel en Kees Bakker. © Lex de Meester

Echte fans van Film by the Sea: Nel en Kees zien drie films per dag

VLISSINGEN - Elke dag drie films, lekker eten en een hotelkamer met uitzicht op de Westerschelde. Nel en Kees Bakker zijn fan van Film by the Sea. Het echtpaar strijkt neer in het CineCafé van de bioscoop in Vlissingen. Ze hebben net Bacalaureat gezien, een Roemeense film. Ze pauzeren. We moeten niet te lang praten. Het was warm in de zaal. Zo meteen begint Three Generations.

Het echtpaar Bakker woont in Goes, in de serviceflat De Schakel. Zij is 77 jaar en heeft er een leven als verpleegkundige op zitten. Hij is net 86 jaar geworden en was planktonbioloog bij het onderzoeksinstituut van de deltawateren in Yerseke. Ze zijn altijd filmliefhebbers geweest. In de bioscopen in Goes en Middelburg zijn ze bekende bezoekers. Het festival Film by the Sea in Vlissingen staat vanaf editie één op hun agenda. Nu zijn ze bezig aan de achttiende aflevering.

Vier per dag

Voorgaande jaren gingen ze naar vier films per dag. Dat werd zelfs hen een beetje te veel, vorig jaar lagen ze er 's nachts wakker van. Vandaar dat ze zich nu beperken tot dagelijks drie films. Daarna uit eten en lekker slapen op de vierde verdieping van hotel Truida op de boulevard.

Lees het hele verhaal in de PZC van woensdag.