Volledig scherm
De reddingsactie van de twee Duitsers © Strandwacht Vlissingen

Duitsers met rubberboot in problemen op Westerschelde

VLISSINGEN - Twee Duitse mannen zijn vrijdagmiddag op de Westerschelde bij Vlissingen in problemen geraakt toen de motor van hun rubberboot het begaf. Daarvoor werden de twee al vermanend toegesproken, omdat ze in de vaargeul voeren.

De Strandwacht Vlissingen zag het duo in het kleine gemotoriseerde rubberbootje door de vaargeul richting het badstrand varen. Volgens de strandwacht levensgevaarlijk vanwege de stroming en hoge golven.

Een waterscooter adviseerde de twee Duitsers terug te keren naar de jachthaven. Enkele minuten later zag de strandwacht dat het bootje in problemen kwam door motoruitval. De waterscooter nam het bootje op sleeptouw richting de Koopmanshaven. 

De strandwacht sprak het duo vermanend toe vanwege de hachelijke onderneming. Onder het kopje: '5 paardenkrachten en 2 ezels', schrijft de Strandwacht op Facebook: "Met een vijf pk buitenboordmotor, geen reddingsvesten en overige uitrusting is het zeer onverstandig onder deze omstandigheden over de Westerschelde te varen."

Volledig scherm
De reddingsactie van de twee Duitsers. © Strandwacht Vlissingen