Volledig scherm
Met reddingshelikopter en enkele boten werd voortdurend gezocht. © KNRM

Duiker vermist in Scharendijke

SCHARENDIJKE - Een duiker wordt sinds zaterdagmiddag vermist in de Haven Kloosternol in Scharendijke. Inmiddels is de reddingsactie omgezet naar een berging. De Veiligheidsregio Zeeland verwacht de duiker niet meer levend aan te treffen.

Hulpdiensten uit de hele regio reden zaterdagmiddag rond 16.25 uur met spoed naar Scharendijke om te helpen zoeken. De kustwacht coördineerde de zoektocht. Twee boten van de Kustwacht en een reddingshelikopter moesten de vermiste duiker opsporen. De politie had ook een boot in het gebied rondvaren

Een ambulance en een traumahelikopter stonden paraat voor medische behandeling van de duiker. Een blusvoertuig en duikers van de brandweer waren eveneens aanwezig. Helaas is de plek waar de duiker vermoedelijk vermist is geraakt zo diep, dat brandweerduikers er niet op een veilige manier konden komen. Daarom zochten duikers van de Marine verder onder water. 

Twee ervaren duikers zijn op eigen initiatief een zoektocht begonnen. Maar dat mocht allemaal niet baten. Van de duiker ontbreekt nog elk spoor.

Volledig scherm
Zoektocht naar de vermiste duiker bij Scharendijke. © KNRM