Volledig scherm
Met de klok mee: Saar begon maandag op 't Klinket in Koudekerke, Fae verruilde de basisschool voor Het Goese Lyceum en Voor Sydney, Vera en Arjen startte maandag het examenjaar. © Dirk-Jan Gjeltema/Marcelle Davidse/Ronald den Dekker

Drie keer de start van een speciaal schooljaar

De vakantie is nu echt afgelopen. Voor sommige leerlingen is maandag niet zomaar een nieuw schooljaar aangebroken, maar zelfs een bijzonder schooljaar.

Dat geldt bijvoorbeeld voor Saar. Het vierjarige meisje ging maandag voor de allereerste keer naar school in Koudekerke. Fae Mitchell (12) uit Goes voelde zich maandag ook weer een jonkie. Zij begon aan haar nieuwe leven als brugklasser. En wat te denken van Sidney Lourens (15), Vera de Ruiter (15) en Arjen de Feijter (17). Zij beginnen aan hun eindexamenjaar bij scholengemeenschap De Rede in Terneuzen.

Lees in de PZC van dinsdag hoe hun eerste dag van dit bijzondere schooljaar was.

 1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
  ADE

  Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

  Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te voorkomen dat je niet in de massa verdwijnt. 
 2. McDonald's drijft klanten tot grote wanhoop met 'irritante illusie'

  McDonald's drijft klanten tot grote wanhoop met 'irritante illusie'

  De Britse tak van hamburgerketen McDonald's heeft met een raadselachtig bericht op sociale media klanten tot grote wanhoop gedreven. Het bedrijf postte op Twitter en Facebook een afbeelding van een reeks verticale zwarte streepjes met daarbij de tekst: Tag een vriend die tussen de lijntjes zou moeten lezen. Vervolgens wrongen volgers van de fastfoodfirma zich dagenlang in de vreemdste bochten om een verborgen mededeling te achterhalen.