Volledig scherm

Drie jongens achtervolgen mishandelaar in Vlissingen

VLISSINGEN - Een oudere vrouw is zaterdagavond rond 20.15 uur mishandeld op de Koningsbrug in Vlissingen door een 21-jarige Vlissinger, drie jongens uit Middelburg en Vlissingen van 13, 16 en 17 zetten de achtervolging in.

Een ouder echtpaar fietste over de koningsbrug toen de vrouw werd aangesproken door de jongeman. Hij vroeg haar of ze de politie kon bellen omdat er, volgens eigen zeggen, iemand achter hem aan zou zitten. De vrouw had geen telefoon bij zich en zei dit ook tegen de man. Hij liep weg en de vrouw stapte weer op haar fiets. Bij het wegfietsen werd ze echter bij haar nek gepakt door de jongeman die haar had aangesproken, hij duwde haar en zij raakte lichtgewond. De dader rende er vandoor.

Drie jongens kwamen aan over de brug. De vrouw vertelde hen wat er gebeurd was en de drie jongens aarzelden geen moment, zij gingen achter de belager van de vrouw aan. Zij volgden de man tot hij een schutting overklom van een woning aan de Onderstraat. Daar kwam hij niet meer uit en de jongens hoefden alleen nog op de politie te wachten. Die was snel ter plaatse en trof de man aan op het toilet van de woning. Agenten zagen dat hij een mes uit het wc-raampje gooide. De man is overgebracht naar een politiecel en wordt zondag verder over de zaak gehoord. Van de vrouw is een aangifte opgenomen en zij is de jongens erg dankbaar.