Volledig scherm
Hanse Staalbouw had eerder dit jaar nog een mooie klus: de bouw van een nieuwe aankomsthal op Rotterdam Airport © Hanse Staalbouw

Drie bedrijven maken kans op titel Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar

GOES - Hanse Staalbouw uit Nieuwerkerk, schoenenketen Omoda en transport- en containerbedrijf Wielemaker uit Middelburg maken kans om het Zeeuwse Familiebedrijf van het Jaar te worden. Ondernemersplatform Zeeland Business maakte de finalisten woensdag bekend.

Voor de prijs waren ruim honderd bedrijven aangemeld. Een commissie selecteert de finalisten op basis van historische en maatschappelijke waarde, innovatie, de doorgemaakte groei en het belang voor de Zeeuwse economie. Vorig jaar won Paree BV Electro-Telecom uit 's-Heerenhoek de titel.

Zeeland Business in Goes organiseert de wedstrijd al twee jaar samen met accountantskantoor Baker Tilly Berk. Sinds vorig jaar is de samenwerking uitgebreid met de Zeeuwse Rabobanken en de organisatie van Film by the Sea.

Prijzenpakket

De winnaar wordt maandag 12 september bekendgemaakt tijdens het filmfestival Film by the Sea in Cine City te Vlissingen. De award wordt uitgereikt in de vorm van een Zeeuwse stik (Zeeuwse knoop) van kunstenares Caroline de Ligt. Daarnaast ontvangt de winnaar een uitgebreid prijzenpakket met onder meer een promotiecampagne van Zeeland Business, uitgebreid financieel advies van Baker Tilly Berk en een bioscoopreclamecampagne van Cine City.