Volledig scherm
Neldes Hovestad. © BZW Zeeland

Dow-topman Neldes Hovestad nieuwe voorzitter van de BZW in Zeeland

SAS VAN GENT - Neldes Hovestad is de nieuwe Zeeuwse voorzitter van de Brabant-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW). De 45-jarige Hovestad, vice-president operations voor Dow Benelux, neemt het stokje over van Arnd Thomas, directeur van Dow Benelux in Terneuzen.

Thomas vertrekt naar Koeweit, waar hij de Equate Petrochemical Company gaat leiden. Hovestad volgde Thomas in juni op als algemeen directeur van Dow in Terneuzen. Na zijn promotie in 1999 ging De nieuwe voorzitter kijkt uit naar een goede samenwerking in en met Zeeland.

Ambitie

Het is zijn ambitie om de belangen van het Zeeuwse bedrijfsleven binnen en buiten de regio sterk te vertegenwoordigen. "De Zeeuwse economie doet het nu goed, maar willen we die positie behouden, moeten we onze nek blijven durven uitsteken en onze stem laten horen", zegt Hovestad.

Betere infrastructuur

De BZW pleit al jaren voor een betere infrastructuur in de regio. Hierbij gaat het niet alleen om de fysieke zaken zoals goederensporen naar België, maar bijvoorbeeld ook om een digitale en kennisinfrastructuur: hoogwaardig onderwijs, innovatie en een goede arbeidsmarkt. "Uiteindelijk zijn het de Zeeuwen die het verschil moeten maken", zegt Hovestad, die voor de BZW Zeeland plaatsneemt in de Sociaal Economische Raad Zeeland, het 3O-Overleg, het IJzendijkeoverleg en het algemeen bestuur van BZW in Tilburg.