Volledig scherm
© Peter Nicolai

Dow houdt 1 minuut stilte voor om het leven gekomen medewerker

TERNEUZEN - Chemieconcern Dow in Terneuzen houdt vrijdag om 12.00 uur één minuut stilte vanwege het bedrijfsongeval waarbij in de nacht van woensdag op donderdag een 55-jarige medewerker uit Wissenkerke om het leven kwam.

Over de oorzaak van het fatale ongeval is nog niets bekendgemaakt. Zowel de Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) als Dow doet onderzoek in de polyurethaanfabriek waar het ongeval plaatsvond. Woordvoerder Paul van der Burg van de Inspectie SZW laat weten dat er geen mededelingen worden gedaan tot het onderzoek is afgerond. Die kunnen drie tot vier maanden op zich laten wachten.

Opvang

Het slachtoffer was sinds ongeveer vijf jaar als operator werkzaam bij Dow. "Alle mensen van de polyurethaanfabriek zijn direct na het ongeval opgevangen", vertelt Dow Europe-woordvoerder Walter van het Hof, "en hetzelfde is gebeurd bij het wisselen van de ploegen in de loop van de dag. Ook de leaders van de andere fabrieken zijn ingelicht, zodat zij het personeel kunnen bijpraten."

Incidenten

Voor zover is na te gaan, is dit dodelijke ongeval het eerste bij Dow Terneuzen sinds 1992. Uit de Dow-duurzaamheidsverslagen sinds 2003 blijkt dat zich elk jaar in Terneuzen wel incidenten voordoen met persoonlijk letsel, maar met beperkte gevolgen. Het aantal incidenten vertoont ook een duidelijk dalende lijn, van gemiddeld bijna twaalf per jaar in de periode 2003-2007 tot gemiddeld drie per jaar in de periode 2011-2015.