Volledig scherm
Tamboer Dominique Bukkens is trots dat hij in zijn ‘apenpakkie’ mag lopen. © Lex de Meester

Dominique Bukkens uit Vlissingen tweede op NK Zwitsers Trommelen

VLISSINGEN - Dominique Bukkens uit Vlissingen heeft zaterdag de tweede plaats behaald op het Nederlands Kampioenschap Zwitsers Trommelen.

Bukkens haalde 96 van de 100 punten, maar zelfs dat was niet genoeg voor de winst. "De winnaar had twee punten meer", zegt Bukkens. "Ik ben er best een beetje zuur van, want ik ging vol voor de winst."

De jury beoordeelde de trommelaars op vijf elementen, waaronder muzikaliteit en techniek. Bukkens beschouwde het NK vooral als een voorbereiding op wedstrijden van volgende week in het Zwitserse Möhlin, vlakbij Bazel. Hij doet daar mee met de Trommelgroep West-Nederland. Möhlin is de bakermat van het Zwitsers trommelen. "Het NK heeft me geleerd dat ik nog wat details kan verbeteren", zegt Bukkens.

  1. Docu Wilders bij Viceland: 'Politiek interesseerde niet, wel meisjes en drank'

    Docu Wilders bij Viceland: 'Politiek interesseerde niet, wel meisjes en drank'

    Normaal gesproken schermt Wilders zijn privéleven af voor journalisten, maar de Amerikaanse regisseur Stephen Morse mocht meermaals met hem mee in zijn entourage tijdens de afgelopen verkiezingscampagne. Zijn documentaire Wilders geeft een inkijkje in het dagelijkse leven van de PVV-leider. Nadat de documentaire deze zomer al werd gepresenteerd op het filmfestival van Sheffield, is die vanavond te zien op Viceland.