Volledig scherm
© Tim Koster

Dode na inhaalmanoeuvre op Tractaatweg; 5 personen gewond

WESTDORPE - Bij een ongeval op de Tractaatweg is zaterdagmiddag bij Westdorpe een 60-jarige man uit Brouwershaven om het leven gekomen. De man verongelukte bij een frontale botsing tussen twee auto's. Daarnaast zijn nog vijf personen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Hoewel er een inhaalverbod op de Tractaatweg geldt, ging een 21-jarige man uit Goes rond 15.30 uur toch een andere auto voorbij. Hij botste vervolgens frontaal tegen een tegemoetkomend voertuig. Die auto begon vervolgens te tollen en raakte een derde auto. De bestuurder, een 37-jarige man uit Zierikzee, en de bijrijder, een 40-jarige man uit Zierikzee, van de tweede auto raakten gewond en werden naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De man die achterin de tweede auto zat, een 60-jarige man uit Brouwershaven, overleed ter plekke.

In de derde auto is een gezin uit Terneuzen gewond geraakt. Een 52-jarige man, een 43-jarige vrouw en de 13-jarige dochter zijn naar het ziekenhuis in Terneuzen en Gent gebracht.

De auto van de verdachte kon een tegemoetkomende vrachtwagen ontwijken en landde in de linker berm. De bestuurder bleef ongedeerd. De Goese automobilist is als verdachte aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en uit de ademanalyse is gebleken dat de bestuurder niet gedronken had.

De Tractaatweg was gedurende enkele uren gesloten voor sporenonderzoek en de berging van de personenauto's. De weg werd rond 20.00 uur weer vrijgegeven. 

Volledig scherm
© Tim Koster