Volledig scherm
Jochanan Bax. © Willem Mieras

Directeur Bax-shop: we werken aan verbetering

GOES - Muziekwinkel Bax-shop wil de komende tijd samen met vakbond CNV Vakmensen bekijken wat er beter kan op de werkvloer.

Dat zegt directeur Jochanan Bax. Tussen de vakbond en de Bax-directie heeft woensdag een gesprek plaatsgevonden naar aanleiding van signalen over de arbeidsomstandigheden. Die zouden volgens werknemers van met name het magazijn en de servicedesk verre van optimaal zijn. "Het was een goed gesprek", zegt Jochanan Bax. "We hebben als bedrijf grote sprongen gemaakt, dan is het soms lastig om alles bij te benen. Dat snapt de bond ook." Bax geeft toe dat 'in het verleden dingen niet goed zijn gegaan'. "We zijn nog steeds aan het professionaliseren, we gaan nu samen met CNV kijken wat beter kan. De vakbond heeft daar ook ervaring in."

Volgens Bax is het bedrijf zelf al anderhalf jaar bezig om de situatie te verbeteren. Hij wil zich dan ook niet focussen op wat ex-werknemers in de media zeggen, maar op de mensen die er nu werken. CNV komt om die reden vrijdag opnieuw naar Goes om een mini-enquêtetje te houden onder medewerkers. "Dan heb je ook een reëel beeld", aldus Bax. Aan de hand van de uitkomsten wordt bekeken welke eventuele pijnpunten zullen worden aangepakt. "Ik wil ook geen ongelukkige medewerkers." Hij benadrukt dat er niet ruim vierhonden mensen bij zijn bedrijf zouden werken als de situatie zo erbarmelijk was als die door (ex-)medewerkers wordt geschetst.

Bax heeft het personeel op de hoogte gesteld van de uitkomsten van het overleg met CNV en de vervolgstappen. Die ziet hij positief tegemoet. "Voorlopig blijven we in gesprek."

Bestuurder Kitty Huntjens van CNV Vakmensen bevestigt dat het gesprek met de directie van Bax-shop 'constructief' is verlopen.

Volledig scherm
© Marcelle Davidse