Volledig scherm
Wethouder Jon Herselman en kinderburgemeester Tessa van Oosten maakten een hele show van de openingshandeling. © Joeri Wisse

Dikkertje Dap 2.0 opent 't Saamdeel in Kapelle (video)

KAPELLE - Met de onthulling van het nieuwe beeld van Dikkertje Dap, heel veel bellenblaas en een drone die de sleutel van de hoofdingang kwam brengen, is vrijdagmiddag 't Saamdeel in Kapelle officieel geopend.

Honderden Kapellenaren waren naar de Vroonlandseweg gekomen om de opening van het multifunctionele gebouw, waar twee basisscholen, kinderopvang en de bibliotheek onderdak vinden, mee te maken. Wethouder Jon Herselman en kinderburgemeester Tessa van Oosten maakten een hele show van de openingshandeling.

Terwijl het lied Dikkertje Dap van VOF De Kunst over het terrein schalde, werd de liedtekst door de twee uitgebeeld. Na een korte schoenenwissel ('Weet je wat ik heb gekregen? Rode laarsjes voor de regen!') en een paar schoolopgaves ('Ik kan ook al bijna rekenen, ik kan mooie poppetjes tekenen') was het letterlijk tijd voor het hoogtepunt van het lied. Maar in plaats van dat Dikkertje Dap van de nek van de giraf gleed, roetsjte het doek dat om het enorme kunstwerk hing naar beneden.

Het werk van Paul en Menno de Nooijer, dat officieel 'Stairway to Heaven' heet, is een moderne interpretatie van het beeld dat tot 2013 voor de oude bibliotheek in Kapelle stond. Herselman: "Op een gegeven moment is dat gestolen. Voor de dieven had het waarde, maar voor ons ook. We hebben meteen gezegd: dat moet terugkomen, maar we wisten nog niet waar. Uiteindelijk vonden we de nieuwe bibliotheek, hier in 't Saamdeel, de meest passende plek."

Het beeld is deels gemaakt door de Kapelse kinderen zelf, 44 tekeningen over Dikkertje Dap zijn er in verwerkt; de namen van de mede-makers zijn in de voet gegraveerd.

Volledig scherm
Wethouder Jon Herselman en kinderburgemeester Tessa van Oosten maakten een hele show van de openingshandeling. © Joeri Wisse
Met de onthulling van het nieuwe beeld van Dikkertje Dap, heel veel bellenblaas en een drone die de sleutel van de hoofdingang kwam brengen, is vrijdagmiddag 't Saamdeel in Kapelle officieel geopend. Lees ook: http://www.pzc.nl/1.6434870